New column Vito and the City

I am a regular contributor of the dutch website “PiepVandaag.nl, and this time I wrote a post on living with a dog in New York City, and I also included my sweet dog Vito. (in Dutch):

“New York City is een bruisende stad. Je kunt er van alles vinden: veel verschillende culturen, bedrijven, gebouwen en mensen. Het is er druk, maar wel gezellig druk. De stad inspireert mij al 15 jaar en daarom woon ik er graag.

Nu wonen mijn man en ik er met onze 12-jarige Bull Terriƫr Vito, die we hebben geadopteerd uit het asiel in Eindhoven, en vervolgens met het vliegtuig meegenomen. Hij is mijn dagelijkse therapie en ik heb hem weliswaar gered, maar hij mij zeker ook. Heerlijk vind ik het om met hem te gaan wandelen door de drukke stad. En Vito vindt het hier ook helemaal geweldig. Wat is het verschil tussen het hebben van een hond in NYC en in Nederland? De mentaliteit.
Waar in Nederland veel mensen doen alsof ze bang zijn van Vito, en hem zien als een pitbull, terwijl hij toch echt van een totaal ander ras is, is Vito in Amerika zowaar een lokale celebrity geworden. We worden zo vaak aangehouden op straat, dat we voor hem een business kaartje hebben gemaakt. Mensen knuffelen wat af met hem…”

Read the rest of the article HERE–> Vito and the City